Teraz jest 24 kwietnia 2026, o 21:56

Strefa czasowa: UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Mieszkanie czy dom?
PostNapisane: 3 sierpnia 2017, o 05:36 

To zależy dla kogo, dla osoby która żyje sama najlepszym rozwiązaniem jest mieszkanie. Także niektóre rodziny wybierają mieszkania, chociażby ze względu na koszty utrzymania. Polecanym miejscem, takim do zamieszkania jest nowe osiedle Alfa Park mieszkania gdańsk morena

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2017, o 05:36 

PostNapisane: 13 sierpnia 2017, o 12:28 

Zgadzam się , że mieszkanie w domu jest lepsze . Najpierw jest trochę załatwiania i pracy przy budowie , ale potem już spokojnie można wypoczywać w swoim domu lub ogródku. Gdyby ktoś poszukiwał materiałów budowlanych w dobrych cenach to sprawdźcie sklep ''docieplajdom''. oferta tego sklepu jest szeroka i ciekawa. Polecam

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 23 sierpnia 2017, o 18:57 

Jak dla mnie - zdecydowanie dom. Przy jego budowie jest oczywiście dużo pracy, ale opłaca się dla własnej wygody, intymności, spokoju. Od kilku lat jesteśmy z rodziną szczęśliwymi posiadaczami domku. Teraz myślimy o otynkowaniu elewacji. Jest wiele portali, które oferują odpowiednie materiały ale jedna strona ww szczególnie wpadła mi w oko. A czy wy możecie coś polecić?

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 września 2017, o 11:18 

Wolę mieszkanie od domu, ponieważ w domu jest masa rzeczy, o które trzeba zadbać, np. ogrzewanie, a kompletnie nie mam na to czasu. W mieszkaniu mam także znacznie mniej sprzątania, dzięki czemu mogę więcej czasu poświęcić na swój biznes oraz dla rodziny. Jeśli szukacie jakiegoś ciekawego lokum, to mogę polecić mieszkanie bajana wrocław - wysoka jakość za przyjemną cenę, warto skorzystać :)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 września 2017, o 20:15 

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej - w domu masz większą swobodę wyboru na przykład w kwestii ogrzewania. Ostatnio na przykład coraz bardziej popularne, głównie ze względu na oszczędność energii, stają się pompy ciepła. W mieszkaniu takiej pompy raczej nie zainstalujemy, więc tutaj dom wygrywa ;)

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 listopada 2017, o 08:12 

Pewnie, że dom.
Moim zdaniem najlepsze są domy szkieletowe Mawit
Ceny korzystne, super projekty i realizacje, krótki czas budowy i dobra technologia.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 20 listopada 2017, o 18:42 

A może cos pomiędzy? Na przykład segment domu w zabudowie szeregowej? Bardzo ładne osiedle domów szerwgowych powstaje pod Poznaniem http://naturadeweloper.pl/ . W ofercie są domy o powierzchni ok 123 mkw z garażem i ogródkiem. To idealne miejsce dla osób, które cenią komfort oraz spokój.

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 21 listopada 2017, o 15:31 

No dom oczywiście lepszy jeżeli ktoś ma sporo pieniędzy i nie musi przykręcać ogrzewania. :wink: na dom zwykle jednak kredyt ludzie biorą a z kredytami hipotecznymi generalnie różowo nie jest: http://pamietnikwindykatora.pl/category ... ipoteczne/

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 22 listopada 2017, o 10:24 

to chyba wybór zależny od stylu życia. mieszkałam w domu, teraz przeniosłam się do mieszkania, i juz bym najchetniej zamieniała je na własny domeczek

Offline Zobacz profil  

PostNapisane: 26 listopada 2017, o 15:03 

Dom to ciągłe obowiązki i człowiek tak naprawdę nie ma czasu pomieszkać. :wink: Mieszkanie - płacę czynsz i nic mnie nie interesuje. Niech się martwi zarządca wspólnoty, którym jet warszawska firma per modum. Pamiętajmy, że dzisiejsze mieszkania to nie klitki z czasów "Alternetywy4"

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 26 listopada 2017, o 15:03 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC